Neuvokkaaksi roolipelikorteilla

neuvokkaat anniNeuvokkaat-roolipelissä eläydytään, keskustellaan ja jaetaan kokemuksia ja samalla opitaan arvioimaan omaa toimintaa – elämäntapaa – kestävän kehityksen näkökulmasta.

Neuvokkaat-elämäntaparoolipelikortit on suunniteltu käytettäväksi lasten ja nuorten ympäristökasvatuksessa. Peli soveltuvuu eri-ikäisille lapsille ja nuorille. Pelitapoja voi soveltaa pelaajien iän mukaan. Roolipelikortteja voidaan käyttää oppilaitoksissa, päiväkodeissa ja erilaisissa kerhoissa. Kortit ovat suomeksi ja ruotsiksi.

Oletko Neuvokas vai Hällä-Välilä?

Kahdenkymmenen kortin pakassa on viisi perhettä, joilla kaikilla on erilainen elämäntapa. Elämäntapoja kuvaavat muun muassa perheenjäsenten harrastukset, kulkuneuvojen valinta, veden ja sähkön kulutus sekä hankitut tavarat.

neuvokkaat heikki Roolipeli opetusmenetelmänä perustuu eläytymiseen.

Omakohtaisen kokemisen kautta omaksutaan helpommin kolme tärkeää kestävän kuluttamisen periaatetta:
  • kuluta vähemmän;
  • käytä uudelleen; ja
  • laita kierrätykseen.
Oppilailla on mahdollisuus samastua kuviteltuihin rooleihin ja tilanteisiin ja miettiä mitä seurauksia on erilaisista toimintamalleista.

Tilaa kortit Kuluttajavirastosta

Kortit ovat maksuttomia ja niitä voi tilata Kuluttajavirastosta (max 3 kpl/tilaaja). Samaa pakkaa voi käyttää koulussa eri ryhmille. Pakan mukana tulee suomen- ja ruotsinkieliset ohjeet. Yhdellä korttipakalla pelaa koko koululuokka, pelin kesto noin 2 h.
neuvokkaat alexandra
Roolipelikorttien uudistetun version on tuottanut työ- ja elinkeinoministeriön yhteydessä toimiva taloudenhallinnan neuvottelukunta yhdessä Kuluttajaviraston kanssa. Kortit on alunperin tuotettu Kuluttajaviraston, Motivan ja Suomen Luonnonsuojeluliiton yhtestyönä.

Lisätiedot:
ryhmäpäällikkö Irmeli Mikkonen
irmeli.mikkonen@motiva.fi


Sivua päivitetty viimeksi 30.7.2015

Tulosta sivu

Ajankohtaista

5.9.2012
Neuvokkaat-roolipelikorteista on ilmestynyt uudistettu versio.

Tulostettavat pelikortit, peliohjeet suomeksi ja ruotsiksi:
Neuvokkaat korttisarja (pdf) (657.2 KB)