Tapahtumat


 
 

Yrityksen energiakatselmuksen vastuuhenkilökoulutus

23.5.2017 9.30-15.30

Perustiedot
Tapahtumapaikka
Paikka vahvistetaan myöhemmin, HELSINKI
 
Energiavirasto järjestää yhdessä Motivan kanssa yritysten energiakatselmuksen vastuuhenkilön koulutuksen ja vastuuhenkilökokeen liittyen 1.1.2015 voimaan tulleeseen energiatehokkuuslakiin, joka velvoittaa suuren yrityksen tekemään energiakatselmuksen neljän vuoden välein. Energiavirasto on koulutuksen ja kokeen vastuuviranomainen ja ylläpitää julkista rekisteriä yritysten energiakatselmusten vastuuhenkilöistä.

Yrityksen energiakatselmuksen vastuuhenkilönä saa toimia henkilö, jonka pätevyyden Energiavirasto on todennut. Vastuuhenkilön tehtävänä on vastata, että yrityksen energiakatselmus sekä siihen sisältyvät kohdekatselmukset vastaavat energiatehokkuuslain ja siihen liittyvien asetusten vaatimuksia.

Koulutuksen sisältö ja koe

Vastuuhenkilökoulutus ja koe koskevat katselmuksiin liittyvää lainsäädäntöä, yrityksen energiakatselmuksia, kohdekatselmuksia, raportointia ja Energiavirastolle toimitettavia tietoja. Vastuuhenkilökokeessa osoitetaan näiden asioiden riittävä osaaminen. Koe suoritetaan koulutuspäivän aikana.

Vastuuhenkilön pätevyysvaatimukset

Koulutukseen osallistuvilta edellytetään vähintään alempaa korkeakoulututkintoa, ammattikorkeakoulututkintoa tai muuta vastaavan tason tutkintoa tekniikan, ympäristö- tai energia-alalta. Tällaiseksi vastaavan tason tutkinnoksi voidaan katsoa myös aiemman koulutusjärjestelmän mukainen insinöörin tai teknikon tutkinto. Soveltuvaksi tutkintotasoksi voidaan katsoa myös nykyistä alempaa korkeakoulutasoa vastaava aiemman opintotason tutkinto tekniikan, energian tai ympäristön alalta.

Tutkinnon korvaavaksi työkokemukseksi voidaan hyväksyä yrityksen energiakatselmuksen kannalta riittävä, vähintään kolmen vuoden työkokemus energia-, tuotanto-, kiinteistö- tai ympäristöalan asiantuntijatehtävissä tai muissa vastaavissa tehtävissä.

Hinta

Koulutuspäivän hinta 500 € + alv. (sis. kokeen ja koulutuspäivän tarjoilut).

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen oheisella sähköisellä ilmoittautumislomakkeella viimeistään 22.5.2017.

ILMOITTAUTUMINEN

Koulutuspäivän osallistujamäärä min. 15.

Lisätietoja:

Motiva Oy
Elina Fast, puh. 0400 531 526, elina.fast@motiva.fi

Energiavirasto
Juha Toivanen, juha.toivanen@energiavirasto.fi

Energiatehokkuuslaki

Asetukset


Sivua päivitetty viimeksi 20.9.2016

Tulosta sivu