Uutiset 2016

24.11.2016 Motiva hakee kumppaneita energiatehokkaan ja älykkään valaistuksen edistämiseen

Valaistuksen tehostamisessa on huomattava säästöpotentiaali yrityksille, kunnille ja muille sisä- ja ulkovalaistusta omistaville tahoille. Parhaimmillaan investoinneilla voidaan saavuttaa jopa satojen tuhansien eurojen vuosisäästöt ja samalla parantaa valaistuksen laatua tai saada muita hyötyjä uusien älykkäiden valaistusratkaisujen avulla.

Lue lisää


21.11.2016 Viisi vinkkiä jouluvalaistukseen

Nyt on aika virittää hyvää valoa kotiin. Uudet led-valosarjat ovat kestäviä ja energiatehokkaita.

Lue lisää

 

17.11.2016 Työpaikkojen liikkumisen ohjauksen rahoitushaku vuodelle 2017

Työpaikkojen liikkumisen ohjauksen tarkoituksena on työntekijöiden kulkutapavalintoihin vaikuttaminen kestävien kulkumuotojen käyttöön kannustamalla ja ohjaamalla. Liikennevirasto, Sitra, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi ja Kunnossa kaiken ikää -ohjelma avaavat vuodelle 2017 rahoitushaun työpaikkojen liikkumisen ohjauksen T&K-luonteisiin projekteihin.

Lue lisää


2.11.2016 Liikkumisen ohjauksen valtionavustusten haku vuodelle 2017 on alkanut

Avustusta voivat saada kunnat, kuntayhtymät ja muut yleishyödylliset yhteisöt. Näitä voivat olla esimerkiksi erilaiset liikkumisen ohjausta järjestävät verkostot, säätiöt ja yhdistykset.

Lue lisää


27.10.2016 Nyt haetaan viisaan työmatkaliikkumisen edelläkulkijoita

Onko työpaikallanne etätyö ja etäneuvottelut arkipäivää? Löytyykö teiltä lainattavia matkakortteja tai pyöriä työmatkoja varten? Tarjoatteko taloudellisen ajotavan koulutusta?

Lue lisää


14.10.2016 TEM jakoi EnergiaTsemppari-kunniakirjat Elväkselle ja Väisäselle

Energiaviraston ryhmäpäällikkö Heikki Väisänen ja Motivan asiantuntija Saara Elväs palkittiin perjantaina 14.10.2016 EnergiaTsemppari-kunniakirjoilla. Elinkeinoministeri Olli Rehnin allekirjoittamat diplomit luovutettiin energiatehokkuussopimusten allekirjoitustilaisuudessa Säätytalossa, ja ne jakoi maa- ja metsätalousministeri Kimmo Tiilikainen.

Lue lisää


7.10.2016 Motivan toimitusjohtaja on vaihtunut

Motiva Oy:n toimitusjohtaja Jouko Kinnunen on jättänyt tehtävänsä 3.10.2016 alkaen. Virkaatekevänä toimitusjohtajana toimii Hille Hyytiä uuden toimitusjohtajan nimittämiseen saakka.

Lue lisää


5.10.2016 Valtakunnallinen energiansäästöviikko – Näissä kouluissa poljetaan pian omaa sähköä

Energiansäästöviikolla kahdeksassa koulussa rakennetaan oma sähköä tuottava kuntopyörä, jolla voi ladata erilaisia pienlaitteita ja polkaista discopallon värivalot loistamaan. Tempaus on osa Motivan valtakunnallista Energiansäästöviikkoa, jota vietetään 10.-16.10.2016. Yksi rakennussarja arvotaan säästöviikon päätteeksi osallistuvien koulujen kesken.

Lue lisää


5.10.2016 Hei, kaikki toimii -kiertueella opitaan kestävästä kulutuksesta

Tokaluokkalaisten energiansäästöviikkoa vietetään tänä vuonna jo 20:tta kertaa ensi maanantaina 10.10. alkavalla viikolla. Sen kunniaksi Motiva ja Joutsenmerkki jalkautuvat yhteistyökumppaneineen viiteen alakouluun vetämään Hei, kaikki toimii -energiapäivää.

Lue lisää


23.9.2016 Maailman ensimmäinen kiertotalouden tiekartta julkistettu

Kierrolla kärkeen − Suomen tiekartta kiertotalouteen 2016-2025 näyttää askeleet kestävään menestykseen. Motiva oli mukana 48 hengen ydintiimissä laatimassa tiekarttaa.

Lue lisää


22.4.2016 Blogikirjoitus Uusiouutisissa: Löydä se oikea: säpinää talouteen teollisilla symbiooseilla

Satakunta kiertotaloudesta ja teollisista symbiooseista kiinnostunutta kokoontui Vanhalle ylioppilastalolle 13. huhtikuuta FISS (Finnish Industrial Symbiosis System) -seminaariin pohtimaan yhdessä tekemistä teollisten symbioosien kautta. FISS-toimintamalli auttaa yrityksiä ja toimijoita tehostamaan keskinäistä resurssien hyödyntämistä. Samalla voi syntyä uutta liiketoimintaa.

Lue lisää


21.4.2016 Etsimme laite-, palvelu- ja järjestelmätoimittajia mukaan Energiatehokas vesihuoltolaitos -hankkeeseen

Motiva ja vesilaitosyhdistys käynnistävät kevään aikana Energiatehokas vesihuoltolaitos -hankkeen, jonka tavoite on saada vesihuoltolaitokset kiinnittämään nykyistä enemmän huomiota energiatehokkuuteen ja toteuttamaan toimenpiteitä myös käytännössä. Hankkeeseen etsitään erilaisia laite-, palvelu- ja järjestelmätoimittajia, jotka voivat teknisillä ratkaisuillaan edistää energiatehokkuutta vesilaitoksissa.

Lue lisää


18.4.2016 Käytännön avaimet kestävään kuntatyöhön

Motiva järjestää keväällä 2016 Kokkolassa ja Varkaudessa tilaisuudet, jotka tarjoavat käytännön työkaluja kestävän kuntatyön toteuttamiseen seutukunnan alueella. Iltapäivän tapahtumassa kerrotaan, miten kunnassa voidaan tehdä viisaita hankintoja, parantaa energiatehokkuutta sekä lisätä paikallisen uusiutuvan energian käyttöä. Tilaisuudet on suunnattu kaupunkien ja kuntien kuntapäättäjille, asiantuntijoille, yrityksille sekä medialle.

Lue lisää


8.4.2016 Motiva aktivoi yrityksiä mukaan Kiertotalouden Kasvupolkuun

Motiva on liittynyt mukaan Kiertotalouden Kasvupolun kumppaniksi. Valtakunnallinen Kasvu Open -yrityskilpailu laajenee tänä vuonna kiertotalouteen. Kiertotalouden Kasvupolun starttipäivä järjestetään 20. huhtikuuta, mutta mukaan kisaan voi hakea vielä sen jälkeenkin, kuitenkin 4. toukokuuta mennessä.

Lue lisää


15.3.2016 Motiva mukana Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksessa

Motiva sitoutuu vauhdittamaan Suomen resurssiviisasta taloutta materiaalitehokkuussopimuksilla.

Lue lisää


1.3.2016 Älä missaa Gastron kiinnostavimpia puheenvuoroja ammattikeittiöiden vastuullisuudesta!

Motiva tuo Gastron Wellness-lavalle kiinnostavia puhujia ja puheenvuoroja ruokahävikistä, vastuullisista elintarvikehankinnoista ja hyviin valintoihin ohjaamisesta. Keskustelut Wellness-lavalla jokaisena messupäivänä klo 14.00. Keskusteluja luotsaa Sami Garam. Wellness-lava löytyy juoma-alueen vierestä (Halli 6, osasto 39).

Lue lisää


17.2.2016 Elintarvike- ja ateriapalveluiden hankintakriteerit EU:ssa – GPP kriteerien päivitys

EU-komission tutkimusosasto, Joint Research Center, on aloittanut julkisia elintarvike- ja ateriapalveluhankintoja koskevien ympäristökriteerien päivittämisen. Motiva koordinoi maa- ja metsätalousministeriön toimeksiannosta suomalaisten kannanottoja kyseiseen kriteerien päivitysprosessiin.

Lue lisää


17.2.2016 Tiedätkö mitä sähköä teille ostetaan? – Kysely uusiutuvalla energialla tuotetun sähkön hankinnasta

Julkisen sektorin osuus on lähes 7 prosenttia sähkön kokonaiskulutuksesta Suomessa. Haluamme selvittää mitä sähköä ja minkälaisilla sopimuksilla julkinen sektori sähköä hankkii tällä hetkellä. Vastaava kysely tehtiin Motivan hankintapalvelun toimesta vuonna 2011.

Lue lisää


14.1.2016 Materiaalikatselmus toi Porissa esiin miljoonasäästöt

Huntsman Pigments and Additivesin Porin tehdas toteutti materiaalikatselmuksen vuonna 2015. Se toi esiin lukuisia toimia, joiden avulla tehtaan on mahdollista säästää useita miljoonia euroja. Osa toimenpiteistä on toteuttavissa ilman isoja investointeja.

Lue lisääSivua päivitetty viimeksi 23.2.2017

Tulosta sivu