Uutiset 2015

17.12.2015 Uusien FISU-kuntien haku käynnissä

Fisu-verkostoon otetaan mukaan kaksi uutta kuntaa vuoden 2016 alkupuolella ja mahdollisesti vielä neljä uutta kuntaa vuoden 2016 lopulla.

Lue lisää


8.12.2015 Joukkorahoitus sopii myös lämpölaitoksiin

Suosiotaan kasvattava joukkorahoitus soveltuu hyvin myös lämpölaitoshankkeisiin. Tämä edellyttää kuitenkin uuden rahoitusmuodon vaatimusten yhdistämistä lämpöyrittäjien vakiintuneisiin käytäntöihin.

Lue lisää


5.11.2015 Parviälyllä viisaampia energiankäytön ratkaisuja

Uusi digitaalinen alusta SNOWBALL haastaa fiksummasta energiankäytöstä kiinnostuneet suomalaiset jalostamaan viisaamman energiankäytön idearaakileita toimiviksi ratkaisuiksi. Joukkoistamisen voimaan perustuvan palvelun ensimmäinen versio esitellään joulukuussa. Motiva on mukana kehittämässä palvelua.

Lue lisää

 

20.10.2015 Teolliset symbioosit ovat ensimmäinen askel kohti todellista kiertotaloutta

Lahdessa "Symbioosit edistävät kiertotaloutta" -seminaarissa esiteltiin konkreettisia esimerkkejä teollisista symbiooseista. Kotitalouksien ja teollisuuden jätteistä ja ylijäämistä syntyy Lahden seudulla muun muassa lämpöä, biokaasua, maanrakennusaineita ja lannoitteita pelloille. Jätteestä tuotetulla biokaasulla voisi energiasisällön puolesta liikuttaa koko Lahden seudun joukkoliikenteen.

Lue lisää

 

9.10.2015 PK-yritysten ja kuntien energiakuluihin säästöjä energiakatselmuksella

Motiva-mallin mukainen energiakatselmus on varma ja luotettava tapa löytää merkittävimmät ja taloudellisesti kannattavimmat keinot säästää energiaa ja vähentää energiakustannuksia. Se sopii erityisesti kuntien kiinteistöjen ja pk-yritysten energiatehokkuuden tarkasteluun.

Lue lisää


3.9.2015 Yritysten kiinnostus uusiin energiaratkaisuihin kasvaa

MTV3 uutisoi 3.9.2015 yritysten kasvavasta kiinnostuksesta hyödyntää uusiutuvaa energiaa ja säästää energiaa ja haastatteli asiasta Motivan yksikönpäällikkö Hille Hyytiää.

Lue lisää


1.9.2015 Energiansäästöviikko goes #someton

Tänä vuonna Energiansäästöviikko haastaa kaikki suomalaiset #someton-kampanjaan viikolla 41. Miltä tuntuisi olla viikko kokonaan ilman some-uutisvirtaa? Pystyisitkö sinä siihen? Entä teinisi? Jos totaalikieltäytyminen hirvittää, kokeile edes rajoittaa somen käyttöä minimiin.

Lue lisää


31.8.2015 FISS: Symbioosit vauhdittavat kiertotaloutta -seminaari

Seminaarissa kuulet konkreettisia esimerkkejä siitä, miten teolliset symbioosit edistävät yritysten, alueiden ja Suomen kilpailukykyä.

Lue lisää

 

25.8.2015 Eemods’15-konferenssi avaa sähkömoottorien huikeaa kehitystä

Kansainvälinen eemods'15 – Energy Efficiency in Motor Driven Systems -konferenssi järjestetään 15.-17.9. Helsingissä Sokos Hotelli Presidentissä (Eteläinen Rautatiekatu 4). Median edustajat ovat tervetulleita mukaan tutustumaan uusiin ympäristöä säästäviin ratkaisuihin ja tutkimustuloksiin.

Lue lisää

 

1.7.2015 Vinkit kiinteistöammattilaiselle: Käytä kesällä ilmastointijärjestelmiä energiatehokkaasti!

Kesällä on hyvä varmistua siitä, että toimistojen ja liiketilojen lämpötilan ja ilmanvaihdon oikeat säädöt ovat kunnossa, sillä ne vaikuttavat merkittävästi viihtyvyyden ja työtehokkuuden lisäksi myös energiankulutukseen.

Lue lisää


11.6.2015 Vastaa rahoituskyselyyn ja voita leffaliput

Motiva selvittää uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden kehityshanke- ja investointirahoituksen ongelmia julkisella sekä pk-sektorilla. Tavoitteena on selvittää, jääkö hankkeita tai investointeja toteuttamatta, koska puuttuu tietoa rahoitusmahdollisuuksista tai esimerkiksi hakemisprosessi koetaan liian työläänä?

Lue lisää


9.6.2015 Rekisteröidy eemods’15 -konferenssiin – ’Early Bird’ -hintaetu voimassa 22.6. asti

Kansainvälinen eemods'15 – Energy Efficiency in Motor Driven Systems -konferenssi, järjestyksessään yhdeksäs, järjestetään 15.-17. syyskuuta 2015 Helsingissä.

Lue lisää


9.6.2015 Huippuostaja on huippuviestijä!

Lukuisten innovatiivisia julkisia hankintoja koskevien tutkimus- ja kehityshankkeiden lopputulos on ollut viime vuosina sama: Tarvitaan lisää viestintää ja vuoropuhelua tilaajien ja toimittajien välillä.

Lue lisää


2.6.2015 Energiatehokkuussopimuksille jatkoa

Vuonna 2008 käynnistyneet energiatehokkuussopimukset päättyvät vuonna 2016. Sopimusten osapuolet neuvottelevat uudesta sopimuskaudesta. Käynnissä olevilla energiatehokkuussopimuksilla (2008-2016) on saatu aikaan hyviä tuloksia, jonka ansiosta Suomessa on voitu lähestyä kansallisia ja EU-tason energiatehokkuustavoitteita vapaaehtoisin keinoin.

Lue lisääSivua päivitetty viimeksi 23.2.2017

Tulosta sivu