Tiedotteet 2014

30.12.2014 Energianeuvonnasta hyvää palautetta asiakkailta

Kuluttajat ovat tyytyväisiä saamaansa henkilökohtaiseen energianeuvontaan. Palautekyselyssä asiakkaat arvioivat neuvojien osaamisen sekä palvelun sisällön ja saatavuuden vastaavan odotuksia varsin hyvin. Energianeuvonnan palveluja arvioitiin nyt selvästi myönteisemmin kuin vuotta aiemmin tehdyssä kyselyssä.

Lue lisää


29.12.2014 Motiva Oy ja Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes): Uusia tuotevaatimuksia – kinkut silti paistuvat ja kahvikin on juotavaa

Tammikuun alussa käyttöön otettavat uudet uunien ja liesituulettimien energiamerkinnät auttavat vertailemaan laitteiden ominaisuuksia. Lisäksi uuneille, liesituulettimille, keittotasoille ja kahvinkeittimille tulee ekosuunnitteluvaatimuksia esimerkiksi energiatehokkuudesta ja automaattisesti pois päältä -toiminnosta. Uudet vaatimukset koskevat vain markkinoille saatettavia tuotteita: EU-alueella jo oleviin laitteisiin ei tule energiamerkkiä eikä niitä muuteta uusien suunnitteluvaatimusten mukaisiksi.

Lue lisää


16.12.2014 Teollisuudelle miljoonasäästöt uunien energiatehokkuudesta

Teollisuus voisi säästää miljoonia tehostamalla tuotannossa käytettävien uunien energiankäyttöä. Uunit ovat yksi eniten energiaa kuluttavista laiteryhmistä teollisuudessa ja niiden energiatehokkuudessa on vielä paljon parantamisen varaa. Yksittäiselle tehtaalle tehostamistoimet voivat tuoda useiden kymmenien tuhansien eurojen säästöt vuodessa.

Lue lisää


9.12.2014 Viisasta liikkumista edistäviä ratkaisuja matkan alkuun ja loppuun – vaikutusta ympäristöön ja terveyteen

Matkat alkavat rakennuksista, tonteilta tai alueilta. Suunnittelemalla matkan aloituksen ja lopetuksen sujuviksi ohjataan ihmisiä valitsemaan ympäristön ja terveyden kannalta viisaita liikkumisvaihtoehtoja.

Lue lisää


4.12.2014 Energiavirasto ja Motiva: Muutoksia alueellisessa kuluttajien energianeuvonnassa

Valtion osittain rahoittama koordinoitu kuluttajien energianeuvonta supistuu vuoden 2015 alussa. Energianeuvontaan osoitetut määrärahat pienenevät 75 prosenttia noin 250 000 euroon vuodessa, minkä vuoksi maakunnissa järjestettävää neuvontatoimintaa ei ensi vuonna kyetä rahoittamaan.

Lue lisää


28.11.2014 Suosi ledejä joulu- ja koristevalaistuksessa

Koristevalot kuuluvat jo joulun odotukseen. Jos on aikeissa hankkia kotiin uusia koristevaloja, kannattaa valita energiatehokkaita ledivaloja. Vanhat ja rikkoutuneet koristevalot kuuluvat SER-keräykseen.

Lue lisää


18.11.2014 Kestävä julkinen hankkija -edelläkävijäkilpailu 2015

Motiva julistaa kilpailun kaikille julkishallinnon toimijoille, jotka hankinnoillaan pyrkivät edistämään kestävää kehitystä. Kilpailun tavoitteena on nostaa esiin erityisen edistyksellistä kestävää hankintatoimintaa ja hyvin menestyneitä hankintaprojekteja. Hyvillä esimerkeillä halutaan myös innostaa muita toimijoita kehittämään omaa hankintatoimintaansa.

Lue lisää


13.11.2014 Esitysehdotuksia eemods15’ -konferenssiin voi jättää 25.11.2014 asti

Kansainvälinen eemods'15 – Energy Efficiency in Motor Driven Systems -konferenssi, järjestyksessään yhdeksäs, järjestetään syyskuussa 2015 Helsingissä. Konferenssin Call for Papers eli esitysehdotusten haku on paraikaa käynnissä. Ehdotukset tulee jättää viimeistään 25.11.2014.

Lue lisää

 

6.11.2014 Joutsenmerkki 25 vuotta: Vastuullisia valintoja helposti

Pohjoismainen ministerineuvosto perusti pohjoismaisen ympäristömerkin eli Joutsenmerkin 25 vuotta sitten. Tulevaisuudessakin Joutsenmerkin avulla on helppo tehdä vastuullinen ostopäätös. Kotiin liittyvien valintojen ympäristöystävällisyys on nouseva trendi, jota Joutsenmerkki haluaa vahvasti viedä eteenpäin tulevina vuosina.

Lue lisää

 

6.11.2014 Lämmityskauden tärkeät vinkit puupolttoaineen käyttäjälle

Lämmityskausi on alkanut. Puupolttoaineita käyttävän kannattaa vielä kerran tarkistaa, että kaikki on talvea varten kunnossa. Pysyvätkö polttopuut kuivina ja toimiiko kattila moitteettomasti? Onko hormit nuohottu säännöllisesti? Kun kaikki on kunnossa, ei talven aikana tule lämmityksen suhteen ongelmia ja puun käyttö on tehokasta, eikä palamisesta synny haitallisia päästöjä.

Lue lisää


28.10.2014 Seuraa ja säädä – säästä jopa satasia sähkölämmityslaskussa

Asukkaat ovat pääroolissa, kun sähkölämmitteisen kodin energiakulutusta halutaan vähentää. Jo sähkölämmitysjärjestelmää ja huonelämpötiloja säätämällä lämmityskustannukset voivat pienentyä tehokkaasti – jopa 30-40 prosenttia ilman suuria remontteja.

Lue lisää

 

9.10.2014 Energiamerkit kertovat: Kodinlaitteet entistä energiatehokkaampia

Kodin laitteiden energiamerkintä kertoo laitteen energiankulutuksesta. Viime vuosina Suomen markkinoille on tullut entistä enemmän hyvin energiatehokkaita laitteita. Myynnissä olevat laitteet ovat myös aiempaa useammin selvästi tehokkaampia kuin laitteille asetetut minimivaatimukset. Hyvä energiatehokkuus ei aina kuitenkaan tarkoita korkeaa hintaa: joskus parhaan A+++ -luokan laitteen saa peruslaitetta halvemmalla.

Lue lisää


6.10.2014 Hanki harkiten – valtakunnallinen Energiansäästöviikko starttaa maanantaina

Maanantaina 6.10. käynnistyy Motivan koordinoima valtakunnallinen Energiansäästöviikko jo 18. kertaa. Mukaan on ennakkoon ilmoittautunut yli kolmesataa kuntaa, yritystä ja yhteisöä eri puolilta Suomea. Viikon teemana on tänä vuonna hankintojen eko- ja energiatehokkuus työpaikoilla, kotona ja liikenteessä.

Lue lisää


30.9.2014 Joutsenmerkki viidenneksi arvostetuin brändi

Taloustutkimus on jälleen tutkinut Markkinointi&Mainonta -lehden tilauksesta Suomen arvostetuimmat brändit. Joutsenmerkki on tänä vuonna viidenneksi arvostetuin. Käyttäjiensä keskuudessa Joutsenmerkki on kolmanneksi arvostetuin.

Lue lisää


29.9.2014 Motiva ja Bioenergia ry: Lämpöyrittäjäkilpailun voitto Enoon – kunniamaininta Nokialle

Vuoden lämpöyrittäjä 2014 -palkinnon voitti Enon Energia Osuuskunta. Seinäjoella lämpöyrittäjäpäivillä pidetyssä palkintojen jaossa annettiin myös kunniamaininta nokialaiselle Puuwatti Oy:lle.

Lue lisää


29.9.2014 Senaatti-kiinteistöt ja Puolustushallinnon rakennuslaitos hankkivat lämpöä kotimaisilta yrittäjiltä

Senaatti-kiinteistöt ja Puolustushallinnon rakennuslaitos kilpailuttavat useiden Länsi-Suomessa sijaitsevien kiinteistöjensä lämmityspalvelut. Hankinta julkistetaan Lämpöyrittäjäpäivillä Seinäjoella. Itä-Suomen kohteiden kilpailutus toteutettiin jo aiemmin ja lämpö tilataan ProPellet Oy:ltä. Kyseessä on merkittävä kotimaisen energian yhteishankinta, joka vahvistaa lämpöyrittäjyyden asemaa kannattavana liiketoimintana maassamme.

Lue lisää


16.9.2014 Hyötyliikunta sopii lähes kaikille – Liikkujan viikko haastaa liikkumaan aktiivisesti arjessa

Liikkujan viikkoa vietetään joka syksy 16.-22. syyskuuta. Tänä vuonna teemaviikko kuuluu myös Radio Novalla. Kampanja haastaa kaikki suomalaiset vähentämään istumista ja liikkumaan arjessaan aktiivisesti. Siihen osallistuvat kunnat järjestävät teemaviikolla monenlaisia tapahtumia ja tilaisuuksia. Taustatyötä järkevien arjen liikkumisvalintojen ja -mahdollisuuksien hyväksi kunnissa tehdään ympäri vuoden.

Lue lisää

 

15.9.2014 Vuoden energianeuvoja höystää asian huumorilla

Marjo Kekki Satakunnan energianeuvonnasta on valittu Vuoden energianeuvojaksi. Persoonallinen porilainen saa satakuntalaiset liikkeelle neuvontatapahtumiin ja kehittää yhteistyötä alueellisten energiayhtiöiden ja alan yritysten kanssa. Kuluttajien energianeuvontaa koordinoiva Motiva Oy valitsi Vuoden energianeuvojan nyt toista kertaa.

Lue lisää


11.9.2014 Hävikkiruoka kelpasi ja maistui tuhansille

Helsingissä, Turussa ja Tampereella järjestetty Saa syödä -tapahtuma houkutteli tänään ihmiset liikkeelle ja maistamaan hävikkikasviksista keitettyä soppaa. Yhteensä annoksia jaettiin noin viisi tuhatta, joista kolme tuhatta Helsingin Narinkkatorilla.

Lue lisää


10.9.2014 Hinta ennakoi ledilampun kestoa ja laatua

Ledilamppua ostaessa kannattaa luottaa tunnettujen valmistajien tuotteisiin. Vertailussa tuntemattomien valmistajien edulliset lamput eivät täyttäneet pakkauksessa ilmoitettuja ominaisuuksia valon määrän, värilämpötilan tai värintoiston osalta. Hyvin edullisten lamppujen riskinä on usein myös lyhyt käyttöikä.

Lue lisää


8.9.2014 Ilmainen lounas tuhansille Helsingissä, Turussa ja Tampereella 11.9.

Tämän viikon torstaina tempaistaan ruokahävikin vähentämiseksi yhtä aikaa kolmessa kaupungissa. Helsingissä, Turussa ja Tampereella jaetaan kaupoilta ylijääneistä raaka-aineista valmistettuja ilmaisia kasvisruokalounaita kaupunkien keskustoissa.

Lue lisää


5.9.2014 Energiansäästöviikolla hankintavuosi, mukana jo yli 200 yhteisöä

Motiva Oy:n koordinoima valtakunnallinen Energiansäästöviikko kutsuu tänä vuonna yrityksiä ja yhteisöjä edistämään resurssitehokkuutta kestävillä hankinnoilla. Hankintapäätökset vaikuttavat siihen, kuinka paljon tuotteiden ja palvelujen elinkaaren aikana kuluu energiaa ja materiaaleja sekä syntyy kasvihuonekaasupäästöjä ja jätettä. Energiansäästöviikkoa vietetään tänä vuonna lokakuun 6.-12. päivinä.

Lue lisää

 

3.9.2014 Motiva Oy ja Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes): Pölynimurin valinnassa ei pidä tuijottaa vain tehoa

Syyskuun alussa käyttöön otettu pölynimureiden energiamerkintä auttaa kuluttajia vertailemaan laitteiden ominaisuuksia. Merkintä kertoo pölynimurista paljon enemmän kuin otto- eli moottoriteholukeman, jota on tähän asti käytetty antamaan mielikuvaa imurin puhdistustehosta.

Lue lisää


2.9.2014 Ilmaista tai edullista joukkoliikennekyytiä tarjolla Liikkujan viikolla

Useissa kaupungeissa on tarjolla Liikkujan viikolla 16.-22.9. joukkoliikennekyytiä ilmaiseksi tai alennettuun hintaan. Alennusten lisäksi luvassa on paljon muutakin mielenkiintoista ohjelmaa, johon voi perehtyä Liikkujan viikon verkkosivujen valtakunnallisessa tapahtumakalenterissa.

Lue lisää

 

16.7.2014 SuomiAreenan Kansalaistori starttasi – kerro oma ekotehokkuusvinkkisi teltalla

SuomiAreenan Kansalaistori starttasi tänään keskiviikkona Porissa. Tarjolla on asumisen eko- ja energiatehokkuutta parantavia vinkkejä teltalla #39. Tervetuloa kotiin!

Lue lisää


9.7.2014 Jyväskylän asuntomessutalojen energiatodistukset esittelyssä

Asuntomessuilla Jyväskylässä ovat esillä myös messutalojen energiatodistukset. Vuosi sitten kesäkuussa voimaan tulleen uuden energiatodistuslain mukainen, ulkoasultaan sininen energiatodistus kertoo talon energiatehokkuusluokan ja sen kokonaisenergiankulutuksen.

Lue lisää


9.7.2014 Pidä koti viileänä heinäkuun helteissä

Heinäkuun kesähelle hellii Suomea, ja elohopea hätyyttelee useilla paikkakunnilla päivisin jopa 30 astetta. Energianeuvonta muistuttaa, että muutamilla helpoilla toimintavinkeillä kodin lämpötilan saa pysymään miellyttävänä ilman koneellista jäähdytystä.

Lue lisää


1.7.2014 Rivi- ja ketjutalot energiatodistuslain piiriin 1.7.2014

Rivi- ja ketjutalot sekä liike- ja toimistorakennukset tulevat energiatodistuslain piiriin 1.7.2014 alkaen. Energiatodistus tulee siis esittää kun tiloja myydään tai vuokrataan. Laki rakennuksen energiatodistuksesta tuli voimaan kesäkuussa 2013.

Lue lisää


30.6.2014 Motiva SuomiAreenalla: Ratkaisuja energia- ja ekotehokkaaseen asumiseen

Mistä lähdet etsimään ratkaisuja, jos energialasku kurittaa kukkaroa, lämmitysjärjestelmä kaipaa remonttia tai liikkuminen ja kodin arki kuormittavat ympäristöä? Starttaa SuomiAreenalla Motivan teltalta Kansalaistorilla. Torstaina 17.7. siellä kyläilee myös Ekokoti, jossa on kehitetty ja testattu pien- ja kerrostaloille suunnattuja energia- ja ekotehokkuuspalveluja.

Lue lisää


27.6.2014 Kilpailu käynnistyy: Osaavat lämpöyrittäjät esille

Bioenergia ry ja Motiva käynnistävät valtakunnallisen lämpöyrittäjäkilpailun uudestaan vuosien tauon jälkeen. Kilpailuun kutsutaan mukaan sekä kokeneita että aloittelevia yrittäjiä.

Lue lisää


18.6.2014 Teollisuusuunien energiatehokkuus kuntoon

Teollisuus käyttää tuotannossaan erilaisia uuneja, joiden energiankulutusta voi tuntuvasti vähentää järkevimmillä käyttötavoilla, uudella tekniikalla ja paremmalla lämmöntalteenotolla.

Lue lisää


17.6.2014 Motiva SuomiAreenalla: Ilmoittaudu nyt tutustumisretkelle aurinkoenergiarivariin

Porilaisen Kalaholman alueen rivitaloyhtiö tuottaa tarvitsemaansa lämpöä auringosta ja vesistöstä. Millainen projekti aurinkokeräin- ja lämpöpumppujärjestelmien suunnittelu ja toteutus on ollut, ja mistä tuli innostus käynnistää hanke?

Lue lisää


16.6.2014 Motiva Services ja GreenStream yhteistyössä Kiinan energiatehokkuusmarkkinoilla

Motiva Services Oy on vuonna 2008 perustettu, Motiva Oy:n omistama yritys, joka toteuttaa energia- ja materiaalitehokkuushankkeita yhteistyössä erityisesti yritysten ja yhteisöjen kanssa. Motiva Services Oy on osallisena Team Finlandin 2-vuotisessa ”Energy Efficiency Solutions for Chinese Industrial Market” -pilottihankkeessa (EFFI), jossa GreenStreamillä on vetovastuu. Hankkeen myötä Motiva pääsi osallistumaan energia-auditointiin Kiinassa, jonne se haluaa laajentaa toimintaansa.

Lue lisää


11.6.2014 Motiva SuomiAreenalla: Kestävät arjen valinnat

Motivan koordinoima kuluttajien energianeuvonta ja Joutsenmerkki tuovat kestävät arjen valinnat Poriin SuomiAreenan kansalaistorille 16.-18.7. Tervetuloa kotiin -teltalla saat ideoita ja tietoa energia- ja ekotehokkaasta asumisesta, rakentamisesta, remontoinnista ja liikkumisesta.

Lue lisää


23.5.2014 Pidä koti viileänä ilman koneellista jäähdytystä

Kesän ensimmäinen helleaalto on yltänyt Suomeen, ja elohopea hätyyttelee useilla paikkakunnilla päivisin jopa 30 astetta. Energianeuvonta muistuttaa, että muutamilla helpoilla toimintavinkeillä kodin lämpötilan saa pysymään miellyttävänä ilman koneellista jäähdytystä. Jäähdytyslaitteet kuluttavat sähköä ja voivat nielaista pitkän pennin, jos viisaan viilennyksen taito ei ole tallella.

Lue lisää


21.5.2014 Rakenna, remontoi ja sisusta ympäristöystävällisesti – inspiroidu uudesta nettisivustosta

Kodin rakentamisessa, remontoinnissa ja sisustamisessa voi monin tavoin tehdä ympäristöystävällisiä ratkaisuja – laadusta ja ulkonäöstä tinkimättä. Joutsenmerkki on avannut uuden nettisivuston, josta löytyy tuhtia asiaa ja monipuolisia ideoita.

Lue lisää

 

15.5.2014 Lämpöyrittäjä piristää aluetaloutta

Motivan teettämän tutkimuksen mukaan ostaessaan palveluita lämpöyrittäjältä asiakas hyötyy eniten lämmityskustannusten pienenemisestä. Lämpöyrittäjä tuo alueelle myös työpaikkoja ja verotuloja. Säästyneet varat parantavat ostovoimaa ja sitä kautta voivat vilkastuttaa alueen taloutta.

Lue lisää


13.5.2014 Ajankohtaista energianeuvonnassa: Nyt kannattaa puhdistaa ilmanvaihdon suodattimet ja korvausilmaventtiilit

Siitepöly ja muut ulkoa tulevat epäpuhtaudet heikentävät sisäilman laatua. Kuluttajien energianeuvonta muistuttaa, että kevätsiivouksen ja pihatöiden lisäksi kannattaa käyttää tovi kodin teknisten järjestelmien tarkastamiseen ja helppoihin huoltotöihin. Niillä varmistetaan, että ilmanvaihto toimii mahdollisimman hyvin eikä energiaa kulu tarpeettomasti.

Lue lisää


12.5.2014 Aurinkosähköstä tietoa etsivä ei joudu enää pulaan

Motivan verkkosivuille on koottu uusi aineisto aurinkosähköstä. Se palvelee suunnittelijoita ja aurinkosähkön hankintaa harkitsevia.

Lue lisää

 

6.5.2014 Julkisille ruokapalveluhankinnoille on laadittu ympäristökriteerit

Motiva on julkaissut ympäristökriteerit, jotka helpottavat jatkossa ympäristönäkökohtien huomioimista julkisissa ruokapalveluhankinnoissa.

Lue lisää


10.4.2014 Energiaikkuna.fi ja eneuvonta.fi: Jo 1 500 Suomen parasta ikkunaa listattu

Remonttikauden lähestyessä energianeuvojat muistuttavat, että ikkunaremonttia suunnittelevan kannattaa vertailla ikkunoiden energiatehokkuutta. Vapaaehtoinen ikkunoiden energiamerkintä auttaa vertailemaan erilaisia tuotteita, ja ikkunalle laskettu E-arvo kertoo laskennallisen lämpöhäviön.

Lue lisää

 

8.4.2014 Bioenergia-ala edistää energiatehokkuutta yhteisvoimin

Bioenergian käytön energiatehokkuutta kannattaa parantaa. Maassamme on käytössä vanhoja biolämmitysjärjestelmiä, joiden energiatehokkuutta voitaisiin parantaa merkittävästi toimenpiteillä, jotka vähentävät polttoaineenkulutusta, lämmityskustannuksia ja savukaasupäästöjä.

Lue lisää


3.4.2014 Liikkujan viikon Omilla poluilla -videokilpailu: Luovuus valloilleen!

Omilla poluilla -videokilpailu käynnistyy ja haastaa nuoret pohtimaan kulkutapoja ja liikkumista. Aikaa kilpailuvideon toteuttamiseen on syyskuun alkuun. Kilpailun voittaja julkistetaan Liikkujan viikolla 16.-22.9. Voittajajoukkue saa palkinnoksi Solo-International Oy:n lahjoittamat suomalaiset Solifer Kombi Classic -fillarit.

Lue lisää

 

2.4.2014 Energiatehokas ja toimiva koti syntyy hyvän suunnittelun ja laadukkaan rakentamisen tuloksena

Uuden talon rakentaminen tai vanhan korjaaminen on talon omistajalle yksi arjen suurista päätöksistä. Hyvä lopputulos ei aina ole itsestään selvyys – energiatehokas ja toimiva koti on monen tekijän summa. Suuria päätöksiä joudutaan tekemään jo paljon ennen rakentamista tai korjaamista. Hyviä neuvoja ja tietoa kannattaakin hankkia jo hyvissä ajoin ennen työhön ryhtymistä. Oma Koti 2014 -messuilla hyviä neuvoja löytyy Energiatehokas ja toimiva koti -neuvontapaviljongista hallista 2.

Lue lisää


1.4.2014 Vantaan kaupunki ja HSL palkittiin edistyksellisistä hankinnoista

Vantaan kaupunki ja Helsingin seudun liikenne (HSL) palkittiin ympäristönäkökohtien huomioinnista hankinnoissaan Kestävä julkinen hankkija 2014 -kilpailussa.

Lue lisää


31.3.2014 Motivan bioenergiasivut ja bioenergiatieto.fi yhdistyivät

Motivan bioenergiasivut ovat uudistuneet ja saaneet lisää sisältöä. Nyt sivuilla tarjotaan entistä kattavammin tietoa bioenergian alalta, kun niihin on yhdistetty aineistoa bioenergiatieto.fi -sivuilta. Mukana on muun muassa tietoa peltobiomassoista, energiantuotantotekniikasta ja hanketoiminnasta.

Lue lisää


25.3.2014 Kyselytutkimus: Kuntavaikuttajat haluavat lisätä puuta ja muutakin uusiutuvaa

Vahva enemmistö kuntavaikuttajista luottaa uusiutuviin energialähteisiin ja haluaa vaikuttaa niiden käytön lisäämiseen kunnassaan. Suurin osa kuntapäättäjistä on sitä mieltä, että uusiutuvalla energialla on suuri merkitys heidän kuntansa aluetaloudessa.

Lue lisää


13.3.2014 Paikallinen energianeuvonta aktivoi kansalaisia ja luo liiketoimintaa

Motivan koordinoima kuluttajien energianeuvonta kannustaa suomalaisia käyttämään energiaa järkevästi ja vähentämään kulutuksen ympäristövaikutuksia. Omatoimisille kuluttajille tietoa on tarjolla eneuvonta.fi-portaalissa. Energianeuvojat 15 alueella edistävät energiatehokasta asumista ja rakentamista alueellaan.

Lue lisää


11.3.2014 Motiva ja Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes): Uudesta energiamerkistä apua valaisimen valintaan

Uusi energiamerkki auttaa valitsemaan valaisimen, jossa voi käyttää vähän energiaa kuluttavia lamppuja. Maaliskuun alusta alkaen markkinoille saatetuilla valaisimilla tulee olla energiamerkki, ja lamppujen sekä valaisimien markkinoinnissa pitää mainita tuotteen energialuokka. Lamppujen energiamerkki uudistui viime syyskuun alussa.

Lue lisää


7.3.2014 Suomen valtio ja elinkeinoelämä haluavat edistää materiaalitehokkuutta

Työ- ja elinkeinoministeriön sekä ympäristöministeriön asettaman työryhmän ehdotus kansalliseksi materiaalitehokkuusohjelmaksi esiteltiin tänään perjantaina Helsingissä. Paikalla oli edustettuna niin elinkeinoelämän, yritysten, virkamiesten kuin järjestöjen edustajia. Tilaisuudessa esiteltiin ohjelman toimenpide-ehdotukset ja tunnusteltiin elinkeinoelämän halukkuutta lähteä valmistelemaan ja toteuttamaan Suomen yhteistä ohjelmaa.

Lue lisää


27.2.2014 Kaukolämpökin uudistuu ja niittää mainetta maailmalla

Asiakkaat ovat valinneet kaukolämmön Suomen yleisimmäksi lämmitysmuodoksi, sillä noin puolet asunnoista ja muista rakennuksista on liitetty kaukolämpöön. Ala kasvaa ja kehittyy yhdessä asiakkaiden kanssa. Kaukon nimipäivänä 3. maaliskuuta järjestetään eri puolilla Suomea tapahtumia kaukolämmön kunniaksi. Sähkön ja lämmön yhteistuotantoon sekä kolmoistuotantoon perustuvia kaukolämpöjärjestelmiämme arvostetaan myös maailmalla.

Lue lisää


12.2.2014 Tutkimus: Suomalaisten ympäristötietoisuus sisustus-, remontointi- ja rakennushankinnoissa nousussa

Joutsenmerkki tutki mitkä asiat ratkaisevat kodin sisustus-, remontointi- ja rakennushankinnoissa. Vaikka tuotteiden ympäristövaikutukset ovat harvalle ykköskriteeri ostotilanteessa, 75 prosenttia kertoi vähintään joskus suosivansa ympäristöystävällisiä tuotteita. Luku on noussut 5 prosenttia kolmessa vuodessa.

Lue lisää

 

3.2.2014 Valon päivä 3.2.: Hyvää valoa energiatehokkaasti – Lampputieto opastaa

Hyvä valaistus on investointi omaan ja perheen viihtyisyyteen ja hyvinvointiin, sillä oikea valaistus luo turvalliset ja terveelliset olosuhteet työskentelyyn ja kotiaskareisiin. Kestävät valinnat myös maksavat itsensä takaisin, sillä hyvälaatuiset ja energiatehokkaat lamput ovat pitkän käyttöikänsä ansiosta myös edullinen ratkaisu.

Lue lisää

 

24.1.2014 Runoräppi nappasi voiton Tokaluokkalaisten energiakilpailussa

Vuoden 2013 Tokaluokkalaisten energiakilpailun voiton vei Runoräppi energiasta. Lemin koulukeskuksen toinen luokka otti räpillään kantaa myös energiantuotantoon. Räpin lisäksi luokan oppilaat olivat piirtäneet ajatuksiaan siitä, miten energiaa voidaan säästää. Piirustuksista kävi ilmi, että energia-asioita oli käsitelty monipuolisesti oppitunneilla. Lemin koulukeskuksen tokaluokkalaisia energiaopetuksessa on tukenut Lappeenrannan Energia Oy.

Lue lisää

 

22.1.2014 Call for Papers Behave 2014 – lähetä ehdotus 31.1.2014 mennessä!

Behave 2014 -konferenssi järjestetään Iso-Britanniassa syyskuussa 2014. Esityksiä voi ehdottaa ohjelmaa tammikuun loppuun saakka.

Lue lisää


21.1.2014 Hukkalämmön hyödyntämisestä suursäästöt teollisuudelle

Hukkalämmön nykyistä tehokkaampi hyödyntäminen voisi leikata teollisuuden energiankäyttöä arviolta jopa 4 terawattituntia vuodessa. Samalla lämpömäärällä voisi lämmittää vuoden ajan lähes kaikki pääkaupunkiseudun ja kehyskuntien omakotitalot, joita on hieman yli 200 000.

Lue lisää


15.1.2014 Muista moottorin esilämmitys pakkasilla

Kun pakkanen paukkuu, autosi moottori tarvitsee esilämmitystä. Nyt on korkea aika aloittaa. Liioittelua ei tarvita: sopivan esilämmitysajan ratkaisee ulkoilman lämpötila.

Lue lisää


14.1.2014 Suomalaiskodit lämpimiksi teollisuuden hukkalämmöllä

Teollisesta tuotannosta vapautuu runsaasti lämpöä, jonka hyötykäyttöä on mahdollista lisätä jopa neljällä terawattitunnilla vuodessa. Nykyisin vain murto-osa teollisuuden ylijäämälämmöstä päätyy kaukolämmöksi, mutta tulevina vuosina sen halutaan lämmittävän yhä useampaa suomalaiskotia.

Lue lisää


9.1.2014 Osaatko kierrättää käytetyt lamput ja jouluvalot?

Iso osa käytetyistä energiansäästö- ja ledilampuista päätyy sekajätteenä kaatopaikoille, vaikka oikea osoite niille on SER-keräyspiste. Myös rikkinäiset jouluvalot kuuluvat SER-keräykseen. Yli kolmannes suomalaisista ei tunne lamppujen kierrätykseen liittyviä käytäntöjä.

Lue lisääSivua päivitetty viimeksi 23.2.2017

Tulosta sivu