Tiedotteet 2013

10.12.2013 Koulutusta traktorin taloudelliseen ajoon

Motiva on julkaissut Maatilojen energianohjelman hankkeessa koulutusaineiston traktorin taloudellisesta ajotavasta. Fredrik Ek Svenska lantbrukssällskapens förbundista ja Markku Lappi Proagriasta ovat suunnitelleet koulutusaineiston ja toteuttaneet siihen liittyvät pilottikoulutukset.

Lue lisää


3.12.2013 Lämpöpumput muuttavat teollisuuden hukkalämmön hyödyksi

Lämpöpumppujen käyttö teollisuuden hukkalämmön hyödyntämisessä yleistyy nopeasti. Lämpöpumpun avulla saadaan hyötykäyttöön etenkin matalalämpötilainen hukkalämpö, jota syntyy teollisuudessa paljon. Sen uudelleenkäyttö muilla tavoin on usein ongelmallista.

Lue lisää


29.11.2013 Markkinoille energiatehokkaampia astian- ja pyykinpesukoneita

Myyntiin tulevien kotitalouksien astian- ja pyykinpesukoneiden energiatehokkuusvaatimukset kiristyvät ensi sunnuntaina eli 1.12.2013 alkaen. Pyykinpesukoneisiin tulee lisäksi 20 °C:n pesuohjelma pakolliseksi. Samalla on tarkasteltu pyykkäyksen vedenkäyttöä sekä astianpesukoneissa kuivauksen energiatehokkuutta.

Lue lisää


28.11.2013 Sää viilenee, aloita moottorin esilämmitys!

Talvi tekee tuloaan, joten auton esilämmitys kannattaa ottaa taas jo tavaksi. Liioittelua ei tarvita: sopivan esilämmitysajan ratkaisee ulkoilman lämpötila.

Lue lisää


12.11.2013 Kymenlaakson Heikki Rantulasta Vuoden Energianeuvoja

Kymenlaaksossa energianeuvojana toimiva Heikki Rantula palkittiin tiistaina 12. marraskuuta Neuvonnan vuosipäivänä Helsingissä kuluttajien energianeuvojana tehdystä ansiokkaasta työstä. Kunniamaininnan myönsi valtakunnallista energianeuvontaa kehittävä ja koordinoiva Motiva Oy.

Lue lisää

 

12.11.2013 Energiankäytön ja korjausrakentamisen neuvojat koolla Helsingissä

Neuvonnan vuosipäivä kokoaa yhteen kuluttajien energianeuvonnan ja korjausneuvonnan ammattilaiset Helsinkiin 12. marraskuuta. Tapahtuma vahvistaa kestävistä asumisen, rakentamisen ja korjausrakentamisen mahdollisuuksista kuluttajille tietoa antavien verkostojen yhteistyötä. Vuosipäivän järjestävät korjausneuvontaa koordinoiva ympäristöministeriö ja energianeuvontaa koordinoiva Motiva Oy.

Lue lisää

 

12.11.2013 YM ja Motiva: Olemassa olevien omakotitalojen energiatodistusten hinnat kohtuullisia

Olemassa olevien omakotitalojen energiatodistusten hinnat ovat yleisesti ottaen kohtuullisia: keskimäärin noin 520 euroa ja yli 90 %:ssa alle 700 euroa. Energiatodistuksen saa myös suhteellisen nopeasti, runsaassa 70 %:ssa tapauksista alle viikossa.

Lue lisää


6.11.2013 Ylijäämävirrat hyödyksi teollisissa prosesseissa Euroopassa

EUR-ISA (European Industrial Symbiosis Associaton) eli teollisia symbiooseja edistävien organisaatioiden järjestö pyörähtää käytiin keskiviikkona 6.11.2013 Brysselissä. Järjestön perustaminen on yksi askel kohti Euroopan komission tavoitetta resurssitehokkaasta Euroopasta.

Lue lisää


6.11.2013 Saa syödä! -tempaus kiinnostaa kuluttajia

Helsingin keskustassa Narinkkatorilla jaetaan tänään kauppojen ylijääneistä raaka-aineista valmistettua ilmaista kasvisruokaa. Aamulla jaetut eväsrasiat kävivät kaupaksi, kun pääkaupunkiseutulaiset suunnistivat työhön ja opintoihin. Aamupäivällä pannut lämpiävät lounasta varten. Yhteensä ohikulkijoille tarjotaan tuhansia ruoka-annoksia. Saa syödä! -tempaus on osa valtakunnallista Hävikkiviikkoa.

Lue lisää

 

31.10.2013 Uusiomateriaalien käyttöä voitaisiin lisätä maarakentamisessa

Suomessa syntyy vuosittain miljoonia tonneja maarakentamiseen soveltuvia uusiomateriaaleja, joilla voitaisiin korvata luonnon kiviainesten käyttöä. Uusiomateriaalien käyttöä edistetään nyt laajalla yhteistyöohjelmalla, jossa ovat mukana sekä julkiset että yksityiset tahot.

Lue lisää

 

29.10.2013 Behave 2014 – Energiatehokkuudesta energiankäytön vähentämiseen sosiaalisen muutoksen kautta

Helsingissä vuonna 2012 menestyksekkäästi järjestetty energiatehokkuuden ja käyttäytymistieteet yhdistänyt tapahtuma saa jatkoa kun jo kolmas eurooppalainen konferenssi järjestetään ensi vuonna. Behave 2014 järjestetään 3.-4.9.2014 Saïd Business Schoolissa Oxfordissa Iso-Britanniassa. Konferenssin tuottavat yhteistyössä Energy Saving Trust ja UK Energy Research Centre (UKERC).

Lue lisää


22.10.2013 Saa syödä! -tempauksessa jaetaan 5 000 ilmaista lounasta

Helsingin Narinkkatorilla jaetaan keskiviikkona 6. marraskuuta 5 000 ohikulkijalle ilmainen kasvisruokalounas. Tempaus liittyy viikolla 45 ensimmäistä kertaa vietettävään Hävikkiviikkoon.

Lue lisää

 

10.10.2013 Motiva seurannut energiamerkintöjen kehitystä jo lähes 20 vuotta: Kodin sähkölaitteet muuttuneet energiatehokkaammiksi

Kodinkoneiden energiamerkintä kertoo laitteen energiankulutuksen ja energialuokan. Motiva on seurannut muun muassa kylmälaitteiden energiamerkintää jo lähes 20 vuotta, seurannan perusteella voi todeta, että kylmälaitteiden tarjonta on muuttunut selvästi energiatehokkaammaksi. Tehokkaiden laitteiden tarjonta ei kuitenkaan suoraan laske sähkönkulutusta.

Lue lisää


10.10.2013 TransEco: Esilämmitetty moottori tuo turvallisuutta ja pienemmät lähipäästöt

Moottorin esilämmityksen merkitys on muuttumassa. VTT:n tuoreen tutkimuksen mukaan uusissa autoissa suurin esilämmityksen hyöty on lähipäästöjen, erityisesti palamattomien hiilivetyjen väheneminen. Polttoaineensäästö ei osoittautunut enää merkittäväksi alle viisi vuotta vanhoissa autoissa.

Lue lisää

 

10.10.2013 TransEco: Sähköbussit vauhdilla liikenteeseen

Sähköbussien kehitys on ollut yllättävän nopeaa. Niistä on tulossa varteenotettava vaihtoehto dieselbusseille kaupunkiliikenteeseen. Suomen talvi testaa teknologian kypsyyden käytännössä.

Lue lisää

 

10.10.2013 TransEco: Suomen talvi on sähköautolle kova pala

Todelliset käyttöolosuhteet Suomessa ovat erittäin vaativat sähköautolle. Kylmä ilma ja auton sisätilan lämmittimen käyttö saattavat lyhentää todellista ajomatkaa jopa puoleen siitä, mitä autolle normiolosuhteissa luvataan.

Lue lisää

 

9.10.2013 Vuoden uusiutuva energiateko kilvassa voiton vei Kotka

Motivan vuoden uusiutuva energiateko 2013 -kilpailussa haettiin asuinrakentamisen edelläkävijöitä, jotka suunnittelevat tai saneeraavat asuinaluetta tai yhdyskuntaa. Kilpailun kahteen sarjaan ilmoittautui mukaan kaikkiaan 16 hanketta eri puolilta maata, mikä yllätti raadin positiivisesti. Voittajat julkistetaan Motivan seminaarissa Mikä avuksi lähienergian esiinmarssille.

Lue lisää


9.10.2013 Motivalta lämmitysvaihtoehtojen vertailuun työkalu

Lämmitysmuodon valinta on yksi uuden pientalon rakentajan suurista valinnoista. Valinta riippuu monesta tekijästä kuten mm. talon asukkaista, saatavilla olevista lämmönlähteistä sekä hankinta- ja käyttökustannuksista. Motivan julkaisema lämmitysvaihtoehtojen vertailulaskuri antaa mahdollisuuden vertailla kannattavia vaihtoehtoja niin uudis- kuin olemassa olevassa omakotitalossa.

Lue lisää


7.10.2013 Lampunvalintakone valitsee valaisimeesi oikean lampun

Tuttu Lampputieto-sivusto opastaa nyt valitsemaan sopivan ja energiatehokkaan lampun kotiin. Lampunvalintakone-palvelu suosittelee lamput valaisimen tyypin, ominaisuuksien ja käyttöpaikan perusteella. Erittäin energiatehokkaita ja pitkäikäisiä led-lamppuja on jo lähes kaikkiin käyttökohteisiin. Valitsemalla ledilampun säästää kymppejä lampun käyttöiän aikana.

Lue lisää

 

7.10.2013 Energianeuvontaa lampuista lämpöpumppuihin, kauppakeskuksesta kansalaisopistoon

Energiansäästöviikolla kuluttajilla on oivalliset mahdollisuudet saada asiantuntevan energianeuvojan opastusta. Alueelliset neuvojat antavat vinkkejä muun muassa tulevaan lämmityskauteen valmistautumiseen ja järkevään energiankäyttöön kotona. Kampanjaviikon tiimoilta energianeuvojat ovat mukana lähes 40 tapahtumassa eri puolilla Suomea.

Lue lisää

 

4.10.2013 Valtakunnallinen Energiansäästöviikko 7.-13.10.2013 – Kolme yötä Energiansäästöviikkoon

Energiansäästöviikko pyörähtää käyntiin vain kolmen yön päästä, mutta vielä ei ole myöhäistä liittyä mukaan hyvään seuraan. Jo nyt mukana on 320 yritystä ja yhteisöä pienistä mikroyrityksistä globaaleihin suomalaisyrityksiin ja päiväkodeista kuntayhtymiin.

Lue lisää

 

1.10.2013 BUILD UP Skills Finland: Laatua ja osaamista rakennustyömaalle

Laatua ja energiatehokkuutta työmaille peräänkuuluttava hanke jatkaa 2. vaiheessaan suunnitelmien konkreettiseen toteutukseen.

Lue lisää

 

1.10.2013 Motiva ja Suomen Tuulivoimayhdistys: Tuulivoima – onko siinä järkeä – asia on tärkeä

Tuulivoimakiertue 2013 starttaa tällä viikolla Haminasta. Motiva ja Suomen Tuulivoimayhdistys järjestävät lokakuun aikana tuulitapahtumia eri puolilla Suomea yhdessä alan toimijoiden kanssa.

Lue lisää


30.9.2013 Joutsenmerkillä uudet verkkosivut

Joutsenmerkin verkkosivut on uudistettu. Sivujen tavoitteena on antaa kävijöille – kuluttajille ja yrityksille – selkeä kuva siitä, miksi valita Joutsenmerkitty tuote tai palvelu.

Lue lisää

 

23.9.2013 Hyviä led-lamppuja löytyy, mutta summamutikassa ei kannata ostaa

Eurooppalaisissa valaistusalan laboratorioissa on testattu noin 80 led-lampun energiatehokkuus ja laatuominaisuudet. Erittäin hyviä lamppuja on saatavilla, eivätkä parhaat tuotteet välttämättä ole markkinoiden kalleimpia. Lamppujen energiatehokkuudessa on kuitenkin suuria eroja.

Lue lisää


16.9.2013 Joukkoliikenne 2015: Vähemmän systeemiä – enemmän loppukäyttäjää

Jo lähitulevaisuudessa tarvitaan liikkujan kannalta entistä tehokkaampia joukko- ja henkilöliikenteen muotoja. Paikallisesti kansalaiset voivat olla mukana tuottamassa konkreettisia liikennepalveluja.

Lue lisää


16.9.2013 Joukkoliikenteessä matkustus helpottuu

Suomen valtio ja 22 kaupunkia yhdistivät voimansa kehittääkseen yhteisen matkakortin joukkoliikenteeseen. Lähitulevaisuudessa joukkoliikenteessä matkustaminen on entistä helpompaa. Joukkoliikenne on painopisteenä tänä vuonna myös Liikkujan viikolla. Kansainvälisen viikon teemana on ilmanlaatu.

Lue lisää


10.9.2013 Lamppujen energiamerkintä uudistui 1.9.2013: Uusi energiamerkki erottelee energiatehokkaimmat mallit aiempaa paremmin

Energiamerkintä on ollut lamppupaketeissa nähtävissä jo yli 10 vuoden ajan. Energiatehokkaimmat lamput – energiansäästölamput ja LED-lamput – ovat olleet kaikki A-luokkaa, kun vanhat hehkulamput kuuluivat E-luokkaan. Uudistetun merkinnän myötä energiatehokkaimmat lamput erottuvat nyt aiempaa paremmin, kun A-energialuokan asteikossa ovat mukana myös luokat A+ ja A++.

Lue lisää


30.8.2013 Maksutta joukkoliikenteeseen Liikkujan viikolla

Useat kaupungit tarjoavat Liikkujan viikolla 16.-22.9. joukkoliikennepalveluita ilmaiseksi tai alennettuun hintaan.

Lue lisää

 

5.8.2013 Kysy kodin energiankäytöstä ja -säästöstä – energianeuvoja vastaa

Miksi pakastin paahtaa kylki kuumana? Söikö viilennyskäyttö ilmalämpöpumpun säästöt? Sopivatko ledit ulkovaloihin? Unelmatontti löytyi, mutta millainen on energiatehokas talo? Apua pieniin ja suuriin energiankäytön pulmiin tarjoaa kuluttajien energianeuvonta maksutta verkossa ja lähipalveluna tai puhelimitse puhelumaksun hinnalla.

Lue lisää

 

1.8.2013 TransEco: Kärkituloskortti on oikotie tiedonlähteelle – jo 12 korttia valmistunut

TransEco-tutkimusohjelmassa (2009-2013) on valmistunut lukuisia tutkimusraportteja ja 12 yleiskielistä kärkituloskorttia. Kaksipuolisiin A4-kortteihin on kiteytetty tutkijoiden ja muiden keskeisten toimijoiden ajatuksia ja näkemyksiä, jotka perustuvat vuosien tutkimustyöhön ja testaukseen tai tarkkaan alan seurantaan.

Lue lisää

 

1.8.2013 Vielä on aikaa Vuoden uusiutuva energiateko -kisan ratkeamiseen

Motivan Vuoden uusiutuva energiateko -kilpaan ehtii vielä mukaan. Haussa elokuun loppuun asti ovat asuinrakentamisen edelläkävijät, jotka suunnittelevat tai saneeraavat asuinaluetta tai yhdyskuntaa.

Lue lisää

 

30.7.2013 Motiva seuraa Villa ISOVERin energiankulutusta Hyvinkään asuntomessujen jälkeen

Hyvinkään asuntomessujen kohde 17 Villa ISOVER edustaa hyvin suomalaista energiatehokasta pientalorakentamista. Energiatehokkuudeltaan talo on A-luokkaa, E-luku on 55. Villa ISOVER on yksi Motivan Energiatehokas koti -hankkeen seurantakohteista.

Lue lisää


10.7.2013 Narulla vai rummussa? Pyykin kuivauksella on väliä

Nyt pyykki kannattaa viritellä ulos, sillä se on energiatehokkain tapa kuivattaa tekstiilit. Pyykinpesu ja -kuivaus on aina ajankohtainen ja arkinen aihe, joka ei tunne loma-aikoja. Asiantuntija muistuttaa, että vaatteita tuulettamalla pesuväliä voisi pidentää.

Lue lisää


8.7.2013 Materiaalimyytit murtuu – Resource Busters vauhdissa!

Voiko hyönteisiä syödä Suomessa FAO:n suositusten mukaisesti? Entä kannattaako biojätettä lajitella?

Lue lisää


3.7.2013 Uusiutuvan energian järjestelmien asentajat voivat nyt saada sertifikaatin

Uusiutuvan energian laiteasentajien ja alan toimijoiden osaamista kehitetään Suomessa määrätietoisesti. Mukana kehitystyössä ovat uusiutuvan energian valtakunnalliset yhdistykset, täydennyskoulutukseen erikoistuneet oppilaitokset sekä Motiva Oy ja ympäristöministeriö.

Lue lisää

 

28.6.2013 Ikkunoiden energiamerkinnän luokitussäännöt muuttuvat

Ikkunoiden luokituksessa käytettävät säännöt muuttuvat kesällä 2013. Luokituksessa siirrytään muun muassa CE-merkinnän mukaisiin ikkunakokoihin.

Lue lisää


27.6.2013 Kesän sato talteen energiatehokkaasti

Mansikkasesonki alkoi lämpimän alkukesän ansiosta ennätysaikaisin. Kesän suurin sesonki on vielä edessä, joten nyt on hyvä huoltaa pakastin sellaiseen kuntoon, että kesämaut säilyvät seuraavaan satokauteen. Tärkeintä on noudattaa pakastimen mukana tulevia ohjeita pakastimen huollosta ja pakastamisesta. Energiankulutuksen kannalta tärkeää on laitteen huolto ja oikea sijoitus. Uutta laitetta hankkiessa on ostajan apuna energiamerkintä.

Lue lisää


27.6.2013 Viilennä viisaasti kesällä

Komeat kesäsäät hellivät suomalaisia, mutta monelle jatkuvat helteet ja sisälämpötilojen kipuaminen yli sietorajan ovat iso riesa. Asuntojen koneellisesta jäähdytyksestä lankeaa huomaamatta melkoinen lasku, jos ei hallitse viisaan viilennyksen taitoa.

Lue lisää


13.6.2013 Maailman tuulipäivän tiedotustilaisuus: Tuulivoima-asenteet tutkittu – tulos yllätti toimialan

Suomalaiset toivovat lisää tuulivoimaa – myös oman kunnan alueelle. Loma-asukkaatkin suhtautuvat mökkikuntansa tuulivoimaloihin ja suunnitteilla oleviin hankkeisiin huomattavasti positiivisemmin kuin kyselyyn osallistuneet kuntapäättäjät arvelevat. Tämä käy ilmi juuri valmistuneesta kyselytutkimuksesta, jonka tulokset yllättivät myös alan toimijat.

Lue lisää


12.6.2013 Valitse kesällä joutsenmerkitty auton- tai veneenhoitotuote

Joutsenmerkki eli Pohjoismainen ympäristömerkki on tiukentanut kriteereitään auton- ja veneenhoitotuotteille. Uudet kriteerit asettavat vaatimuksia ja rajoituksia tuotteen kemialliselle koostumukselle, pakkaukselle, annostelulle ja tehokkuudelle.

Lue lisää


11.6.2013 Mediakutsu: Tuulivoima-asenteet tutkittu – Tulos yllätti toimialan

Energiateollisuus ry, Motiva Oy, Suomen Tuulivoimayhdistys ry ja Teknologiateollisuus ry ovat teettäneet tutkimuksen kuntapäättäjien ja kansalaisten tuulivoimamielipiteistä. Tutkimuksen tulokset julkaistaan 13.6., klo 10 alkaen lehdistötilaisuudessa.

Lue lisää


4.6.2013 Viilennä viisaasti kesällä

Komeat kesäsäät hellivät suomalaisia, mutta monelle jatkuvat helteet ja sisälämpötilojen kipuaminen yli sietorajan ovat iso riesa. Asuntojen koneellisesta jäähdytyksestä lankeaa huomaamatta melkoinen lasku, jos ei hallitse viisaan viilennyksen taitoa.

Lue lisää


3.6.2013 Motiva neuvoo energiatodistuksista – Laki rakennuksen energiatodistuksesta voimaan 1.6.2013

Kesäkuun 1. päivänä astui voimaan uusi laki rakennuksen energiatodistuksesta. Lain myötä energiatodistus tarvitaan myynnin ja vuokrauksen yhteydessä myös olemassa oleville pientaloille.

Lue lisää


3.6.2013 Rakennusten lämmitystarpeen normeeraaminen muuttuu

Lämmitysenergian kulutuksen normeeraamisessa otetaan 1.6.2013 käyttöön ilmastolliselle vertailukaudelle 1981-2010 lasketut lämmitystarveluvut sekä vuoden 2013 kuntajaon mukaisesti määritetyt lämmitysenergian kulutuksen normeerauskertoimet.

Lue lisää


16.5.2013 Rakentamisen laatu ja energiaosaaminen samalla viivalla

Suomen rakennusalan työntekijöistä suurimmalle osalle tulisi tarjota lisäkoulutusta, jotta rakentamisen laatu- ja energiatehokkuustavoitteet saavutetaan. Tämä ilmenee rakennustyöntekijöiden energiaosaamisen lisäämiseen tähtäävässä BUILD UP Skills Finland -hankkeessa laaditusta kansallisesta etenemissuunnitelmasta.

Lue lisää


14.5.2013 Korotettu tuki uusiutuvan energian kuntakatselmuksiin

Tänä vuonna kaikilla kunnilla on mahdollisuus saada uusiutuvan energian kuntakatselmuksen tekoon tukea 60 prosenttia.

Lue lisää


13.5.2013 Maksuton verkkokoulutus kestäviin julkisiin hankintoihin

Kestävillä hankinnoilla voidaan vaikuttaa tuotettujen palveluiden ympäristömyötäisyyteen, edistää vihreää taloutta sekä tuottaa kunnalle tai julkiselle organisaatiolle säästöjä esimerkiksi vähentyneen energiankäytön myötä.

Lue lisää


7.5.2013 Opas antaa perustiedot maatilan biokaasun tuotannosta

Motivan uusi opas Biokaasun tuotanto maatilalla sisältää perustietoja biokaasun tuotannon mahdollisuuksista. Opas on suunnattu maatiloille ja muille biokaasun tuotannosta kiinnostuneille.

Lue lisää


2.5.2013 Mistä löytyy Vuoden uusiutuva energiateko 2013?

Motiva palkitsee tänä vuonna kolmannen kerran Vuoden uusiutuva energiateon. Nyt haetaan asuinrakentamisen edelläkävijöitä, jotka suunnittelevat tai saneeraavat asuinaluetta tai yhdyskuntaa.

Lue lisää


17.4.2013 Joukkoliikenteestä yhtenäinen palvelukokonaisuus

Kansallisen energia- ja ilmastostrategian päivitys valmistui maaliskuussa, ja se luovutettiin selontekona eduskuntaan 20. maaliskuuta. Strategiassa on yhteensä kolmisenkymmentä liikennettä koskevaa linjausehdotusta, jotka liittyvät erityisesti liikenteen energiatehokkuuden parantamiseen vuoteen 2020 mennessä.

Lue lisää

 

17.4.2013 Lamppujen kierrätys helpottuu toukokuussa

Vapusta alkaen kuluttajien on aiempaa vaivattomampaa viedä käytetyt energiansäästö- ja led-lamput keräyspisteisiin, sillä lamppuja myyvät kaupat alkavat ottaa vastaan käytettyjä lamppuja maksutta, ilman uuden tuotteen ostovelvoitetta. Kierrättämällä lamppujen materiaalit saadaan talteen ja hyötykäyttöön.

Lue lisää

 

16.4.2013 Ylijäänyt ruoka kelpasi naapureille Helsingissä

Helsingin Roihuvuoressa, Untuvaisentie 7 taloyhtiössä kokeiltiin ylijäävän ruoan jakamista naapureiden kesken ruokahävikin vähentämiseksi. Neljä kuukautta kestänyt kokeilu paljasti, ettei toiminnalle ole esteitä ja ylijäänyt ruoka teki hyvin kauppansa. Toimintaa on päätetty jatkaa taloyhtiössä kokeilun päättymisen jälkeen.

Lue lisää

 

4.4.2013 TEM ja Motiva: Energianeuvonnalla kotitalouksien ilmastovaikutukset laskuun

Kotitalouksien ilmastovaikutukset syntyvät valtaosin asumisesta ja lämmityksestä, kulkemisesta ja ruoasta. Nämä muodostavat myös merkittävän osan päästökaupan ulkopuolisen sektorin päästöistä. Työ- ja elinkeinoministeriön tuella käynnistynyt kuluttajien energianeuvonta auttaa suomalaisia säästämään energiaa ja vähentämään arjen ilmastovaikutuksia. Valtakunnallisesti toimintaa koordinoi Motiva Oy.

Lue lisää

 

4.4.2013 Verkossa, puhelimella ja lähipalveluna: Energianeuvonta tavoittaa suomalaiset

Suomalaiset saavat nyt puolueetonta ja luotettavaa energianeuvontaa. Opastusta säästäviin ja järkevää energiankäyttöä edistäviin rakentamisen, remontoinnin ja lämmitystapavalintojen sekä asumisen ja kulkemisen vaihtoehtoihin tarjoavat uusi neuvontaportaali, 17 alueellista energianeuvojaa sekä valtakunnallinen neuvontapuhelin.

Lue lisää

 

22.3.2013 Jyväskylän kaupunki ja Toholammin Energia Oy palkittiin kestävien hankintojen edelläkävijöinä

Kestävien hankintojen vuosiseminaarissa Helsingissä palkittiin ensimmäistä kertaa julkisia hankkijoita ympäristönäkökohtien huomioimisesta hankinnoissa. Julkishallinnon ja elinkeinoelämän edustajista koostuva raati valitsi Jyväskylän kaupungin ja Toholammin Energia Oy:n voittajiksi kahdentoista ehdokkaan joukosta.

Lue lisää


19.3.2013 Motivan oma lehti on nyt M+

Motiva täyttää tämän vuoden huhtikuussa 20 vuotta. Juhlan kunniaksi päätimme uudistaa yhtiön sidosryhmälehden, ja samassa yhteydessä ajanmukaistaa lehden nimen. Motivan lehti on nyt M+.

Lue lisää

 

13.3.2013 Meikitön päivä -valokuvanäyttely Rautatieasemalla

Meikitön päivä, Joutsenmerkin viime syyskuussa suuren suosion saavuttanut tapahtuma, on poikinut valokuvanäyttelyn ja -kirjan. Valokuvaaja Anna Äärelän ottamat kuvat ovat esillä Helsingin rautatieaseman Postihallissa 19.3.-2.4.2013.

Lue lisää


12.3.2013 Yli kaksi miljoonaa kävijää E10-bensiinin verkkosivuilla

Toukokuussa 2010 avatulla E10-bensiinin virallisella tietosivustolla on tähän mennessä vieraillut kaikkiaan yli kaksi miljoonaa kävijää. Käyntejä verkkopalvelussa on kertynyt yhteensä lähes 2 700 000. Motiva Oy:n ylläpitämällä sivustolla on tietoa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Lue lisää


28.2.2013 Lisää energiaosaamista rakennustyömaille – kansallinen etenemissuunnitelma valmistumassa

Työmaille tarvitaan rakennushankkeen kaikkiin vaiheisiin päteviä ammattilaisia toteuttamaan rakennuksiin suunniteltua energiatehokkuutta. BUILD UP Skills Finland -hankkeessa laaditaan kansallinen etenemissuunnitelma (roadmap), jossa kuvataan rakennustyömailla toimivien eri ammattiryhmien osaamistarpeita uusien energiatehokkuusvaatimusten toteuttamiseksi. Etenemissuunnitelman luonnos on valmistunut kommentoitavaksi.

Lue lisää


26.2.2013 Vuoden 2013 Ekoauto on Toyota Prius PHEV

Tuulilasi-lehden järjestämä Vuoden Ekoauton valinta tehtiin jo 18. kerran. Voittajaksi ja arvonimen Ekoauto 2013 haltijaksi nousi Toyota Prius PHEV -pistokehybridiauto.

Lue lisää

 

15.2.2013 Nuoret aikuiset pärjäävät kaupungeissa ilman ajokorttia

Kun joukkoliikenne toimii hyvin, liikkuminen sujuu ilman omaa autoa ja ajokorttia. Erityisesti nuoret aikuiset ovat löytäneet joukkoliikenteen, eikä autolla ole heille enää sellaista statusarvoa kuin vanhemmille sukupolville.

Lue lisää

 

25.1.2013 Enska veti pisimmän korren Energiakilpailussa

Enska Energiansäästäjä, pehmohahmo, joka kantaa selkätaskuissaan säästövinkkejä, on valmistettu Harjun koulussa Lahdessa. Hyvin ideoitu Enska voitti vuoden 2012 Tokaluokkalaisten energiakilpailun. Voiton kruunaa keväällä toteutuva palkintomatka Helsinkiin.

Lue lisää

 

8.1.2013 Joutsenmerkki Tikkurilan Ultra-talomaaleille

Tikkurilan uudistuneelle ja laajentuneelle Ultra-ulkomaaliperheelle on myönnetty oikeus käyttää Pohjoismaista ympäristömerkkiä eli Joutsenmerkkiä. Merkki kertoo maalien täyttävän tiukat ympäristövaatimukset, jotka käsittävät tuotteiden koko elinkaaren.

Lue lisää

 


Sivua päivitetty viimeksi 23.2.2017

Tulosta sivu