Energiansäästöviikko

ESV logo – yhdistetty 144p Valtakunnallista Energiansäästöviikkoa vietetään joka vuosi lokakuussa viikolla 41. Teemaviikolla kannustetaan suomalaisia yrityksiä, yhteisöjä ja kuluttajia energian ja materiaalien järkevämpään käyttöön kotona, töissä ja liikenteessä. Energiansäästöviikko nostaa esille ajankohtaista asiaa energiatehokkuudesta ja tarjoaa säästövinkkejä erilaisille energiankäyttäjille.

Järkevän energiankäytön avulla vähennetään ympäristöön kohdistuvaa kuormitusta ja hillitään ilmastonmuutosta positiivisella tavalla.

Yksinkertaisimmillaan se merkitsee turhan kulutuksen nipistämistä ja pientä säätöä totutuissa toimintatavoissa niin organisaatioissa kuin kodeissakin. Jokainen yritys, yhteisö ja kuluttaja voi toteuttaa säästöviikon omalla tyylillään ja itselleen ajankohtaisista aiheista.

Motiva koordinoi ja tukee

Motiva koordinoi valtakunnallisen Energiansäästöviikon viettoa ja tukee yrityksiä ja yhteisöjä kampanjan toteuttamisessa. Motiva tuottaa ja kokoaa aineistoja, työkaluja ja taustatietoa kampanjan rungoksi sekä tiedottaa kampanjasta valtakunnallisesti.

Viettäjien yhteisenä kohtaamispaikkana ja materiaalipankkina toimii internetissä kampanjasivusto www.energiansäästöviikko.fi sekä Motivan oma verkkopalvelu.

Valtakunnallista Energiansäästöviikkoa on vietetty vuodesta 1997 alkaen. Vuosien varrella tuhannet suomalaisyritykset ovat osallistuneet teemaviikon viettoon. Myös kuluttajat voivat osallistua Energiansäästöviikon viettoon sekä verkkopalvelussa että facebookissa.


Sivua päivitetty viimeksi 27.7.2015

Tulosta sivu

Muualla palvelussa